Za neodevzdání kopaček nalezených v obci Buštěhrad hrozí nálezci trest

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy prošetřují případ trestného činu zatajení nálezu, ke kterému došlo v obci Buštěhrad v Kladenské ulici.

V pondělí 3. září, v době mezi jednadvacátou a třiadvacátou hodinou na zastávce MHS U Kahance byly opomenuty značkové kopačky bílé barvy. Tato sportovní obuv byla zakoupena před měsícem v částce necelých 8 tisíc korun a byla uložena v bílém značkovém vaku. Nálezce svým jednáním způsobil škodu, která byla nyní vyčíslena na částku 7 tisíc korun.

Policie vyzývá občany, kteří spatřili podezřelou osobu, která se bílého vaku s obsahem v inkriminovanou dobu v obci Buštěhrad u zastávky MHD zmocnila, aby poskytli informace na policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158. Za přečin zatajení věci a hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok.
Citace zákona č. 40/2009 – trestní zákoník, § 219, odst. 1):
„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“

Zdroj: PČR