Ti, kteří si na Velikonoce raději upečou beránka vlastního a nespokojí se s tím kupovaným, mají zajisté svůj osvědčený recept. Máme ho i my a rádi se o něj s vámi podělíme. Beránek bude nejen chutný, ale vydrží vláčný několik dní.
Do mísy dejte 20 dekagramů pískového cukru, tři celá vejce, trochu citronové kůry, jeden vanilinový cukr a vše dohromady třete. Jakmile hmota dostane světlou barvu, přilívejte pomalu smetanu ke šlehání a stále třete. Poté přidejte 25 dekagramů polohrubé mouky s jedním práškem do pečiva, zamíchejte a těsto nalijte do vymazané a vysypané formy.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a beránka pečte 30 minut. Poté snižte teplotu na 160 stupňů a pečte ještě 10 minut. Troubu vypněte a nechte v ní beránka dojít. Až ho vytáhnete ven, chvilku počkejte a poté ho vyklopte. Můžete ho posypat moučkovým cukrem nebo třeba polít čokoládovou polevou.
Autor: Kladno24